Sådan tager du de bedste salgsbilleder af din kolonihave.

Det er ligesom annoncerne på Den Blå Avis. Annoncen med billeder i tydeligt fokus, godt lys og den rigtige vinkel sælger hurtigt, hvorimod annoncen med billedet af sofabordet, som iøvrigt står på højkant, halvt gemt bagved et skab, inde i den mørke garage, fordi du ikke orkede at flytte det ud af rodet, ikke sælger så godt.

Her er en lille guide til hvordan din kolonihave tager sig bedst ud i salgsannoncen og vil tiltrække flere købere.

 • Vælg husets/havens bedste vinkler
  Gå en tur rundt i din have og betragt den fra flere vinkler. Hvorfra er huset/haven flottest? Hvor nyder du den selv mest? Det kan være inspirerende for køberen at se netop den side af huset, hvor du selv nyder en velbrygget kop kaffe i aftensolen, eller skyggepladsen under æbletræet hvor der er plads til en liggestol. Tager du billeder indenfor i huset, så prøv at fotografere når der er mest lys i rummene og gerne hvis solen skinner ind gennem vinduerne. Nordvendte rum kan være mørke, så stil eventuelt en lampe derind for at skabe lidt lys så køberen nemmere kan fornemme rummet.
 • Tag horisontale billeder (frem for vertikale)
  Hvis du fotograferer med almindeligt digitalkamera, giver det nok sig selv – men mange tager ofte deres billeder med mobiltelefon og glemmer at vende telefonen. Det er ikke en absolut nødvendighed at bruge horisontale billeder i din annonce, men vores hjemmeside præsenterer dem flottest med mindst beskæring, når de fotograferes sådan.

Husk at vende telefonen på siden når du tager dine billeder.

 • Tag mange billeder
  Skyd løs! Billeder ude fra havegangen, inde i haven, af drivhuset, skuret, højbedene, omkring huset, inde i huset og alle dets rum. Det kan være afgørende for køberen at se flere billeder end blot ét af huset udefra. Med flere billeder, kan de bedre vurdere om det passer til deres behov, om standen er god, om der kan tilbygges eller ombygges. De kan også bedre skabe et overblik over havens udformning og indhold af blomster, buske, træer og bede. Sælger du inventar og løsøre, så tag også billeder af det, så køber kan vurdere standen og tage højde for, om der bør invisteres i en ny plæneklipper så snart de overtager haven. Så skyd bare løs og vent med at udvælge de bedste billeder til når du skal lave din annonce.

Vælg de bedste billeder. Det kan være afgørende for dit salg!

 • Vælg de bedste billeder
  Nu er kameraet fuld af billeder. Nogle er måske taget for nyligt i forbindelse med dit forestående salg af haven. Andre kan være gamle, men stadig nyttige at bruge i din annonce. De nye billeder er vigtige fordi de præsenterer haven og huset som det fremstår nu – det forventer køber at se. De gamle billeder, fra dengang du plantede æbletræet, byggede køkkenet eller lagde terassen, kan være fine at bruge i din salgsannonce fordi de viser at du har værnet om din kolonihave og holdt den i god stand. Det er en god idé at knytte lidt forklaring til billederne i salgsbeskrivelsen f.eks. at du i 2012 har plantet et æbletræ af sorten Ingrid Marie, som har givet mange gode spiseæbler gennem sæsonerne.

  Det kan være svært at vælge de bedste billeder ud, men det er vigtigt at huske på, at køberen aldrig har set din have i virkeligheden, så du kan med fordel vælge billeder som viser så meget af haven og huset frem som muligt, således har køber en bedre chance for at forestille sig haven i sin helhed. Der er intet loft for hvor mange billeder du kan tilføje til din annonce.

Er du klar til at sælge din have?

Log ind

Registrer

Gendan kodeord

Tilføj venligst dit brugernavn og din emailadresse. Du vil modtage et link til gendannelse af dit kodeord via email.